• Huvudsponsorer

Viktig hemmamatch mot Modo

12 november 2012 15:37

Efter en veckas uppehåll är det äntligen dags för match igen - Växjö Lakers inleder med ytterst viktig hemmamatch mot Modo.


Innan uppehållet förra veckan tog Växjö Lakers säsongens första trepoängare i VIDA Arena via en 3-0-seger mot AIK.

Givetvis en skön match att ha med sig in i uppehållet.

– Visst är det så. Man går enklare in ett uppehåll om man har lite segrar i bagaget, så det känns enbart positivt, säger assisterande tränaren Fredrik Hellgren.

Växjö Lakers har tränat på bra under uppehållet.

– Vi har inte slagit oss till ro och klappat oss på magen, utan vi har fortsatt i det tempot vi hade innan. Det är viktigt att vi, både laget och vi ledare, inte slår oss till ro utan att vi fortsätter jobba på den plan vi har. Vi har fått in lite mer kampmoment i träningen och vi tycker att det är viktigt att få upp det i laget, så där har vi lagt mycket krut, säger Hellgren.

Ni har tränat bra - men också vilat både knopp och kropp?
– Absolut, det finns inte utrymme att träna ner oss i ett sådant här läge. Vi har ingen tid till den återhämtningen vi i så fall skulle behöva. Vi har tränat på bra och har tränat på de situationerna vi tycker att vi behöver och det har varit lagom tufft.

Nu väntar hemmamatch mot Modo. Det är stukade gäster som kommer, laget har fem raka förluster och har inte gjort mål på tre matcher.

– De har haft en vecka på sig att träna och justera det de tycker är fel. Läget är som det är, och vi fokuserar på det vi ska göra, säger Hellgren.

Det känns bra - spelet blir bättre och bättre?
– Vi har en kontinuitet i det vi gör som får spelarna att känna sig trygga i situationen, och när tryggheten kommer in och vi gör mål, spelar bra i power play och vinner matcher så ökar självförtroendet, och då blir vi bättre spelare för spelare och som lag.

Vad är tuffast med en omstart efter ett uppehåll?
– Det är alltid speciellt att börja matcha igen efter ett uppehåll. Viktigt att poängtera är noggrannheten. Framförallt första perioden, sedan tror jag att det rullar på igen. Vi måste vara noga med det vi gör, men så är det alltid. Hur mycket vi än tränar så är det alltid ett annat scenario att spela matcher.

Matchen mot Modo startar 19.00 tisdagen 13 november. Arenan öppnar redan 17.00 - välkomna då!

» Boka biljett
» Restaurangbokning

Mellan 17.00 och 18.00 är det Happy Hour i arenan med 25% rabatt på mat och dryck.
» Läs mer om Happy Hour

Under matchen mot Modo firar Växjö Lakers också 15 år!
» Växjö Lakers 15 år