• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Förlust på övertid - säsongen är över

11 april 2014 22:21

Växjö Lakers var nära att plocka hem den sjätte semifinalen i Karlstad - men föll till slut efter övertid och nu är säsongen över.


Växjö Lakers var bara 49 sekunder från att tvinga fram en sjunde och avgörande match mot Färjestad.

Men i matchens sista minut sköt hemmalagets Milan Gulas 2-2 och på övertid avgjorde sedermera Rickard Wallin och skickade därmed värmlänningarna till SM-final medan Växjö Lakers säsong är över.

Surt i nederlagets stund givetvis.

– Idag väljer jag att hylla våra motståndare. Färjestad gör en rakt igenom stark matchserie. Enda dippen är 15 minuter i match två där de tappar sitt spel, annars är de konsekventa och gör det bra. De hade många spelare som spelade på toppen av sin förmåga, säger Sam Hallam till Kanal 5.

Men även om slutspelsresan tog slut i semifinalen så har det varit en fantastisk säsong. Under tredje SHL-säsongen tog sig Växjö Lakers till första slutspelet någonsin efter en tredjeplats i grundserien, slog ut fjolårsfinalisterna Luleå och tvingade slutspelsveteranerna Färjestad till sex matcher.

– Jag tycker att vi har gjort en stark grundserie, en stark serie mot Luleå och tar serien mot Färjestad till sex matcher där vi är 49 sekunder från att ta det till en sjunde match, säger Hallam.

Kampen i Karlstad var Växjö Lakers till en början - hade bland annat 8-0 i skott - men sedan åt sig Färjestad in i matchen.

I mitten av den andra perioden sköt Växjö Lakers 1-0 efter att Robert Rosén snappat upp en retur och tryckt in den bakom storspelande Fredrik Pettersson-Wentzel.

Det var matchens enda mål fram till den tredje perioden. Efter en och en halv minut kvitterade Rickard Wallin bakom en storspelande Teemu Lassila.

Efter knappt sex minuter kom Växjö Lakers 2-1-mål - signerat lagkaptenen Johan Markusson som i trängt läge tryckte in pucken.

Det såg länge ut att bli segermålet - men med 49 sekunder kvar bröt Milan Gulas in på kanten och pricksköt in 2-2. Små marginaler alltså - och Dennis Rasmussen hade också ett kalasläge att skjuta 3-2 med bara sekunder kvar av matchen, men Pettersson-Wentzel motade.

Övertiden dröjde sedan drygt nio minuter innan Wallin med sitt andra mål för kvällen kunde trycka in matchvinnande 3-2 och därmed stänga semifinalserien.

– Vi är inte nöjda. Det känns helt tomt. Man blir nästan illamående när det avgörs så snabbt, men så är det, säger Sam Hallam.

Men som sagt - säsongen har varit en succé.

– Som jag var inne på innan, jag tycker att vi gjort en stark resa och hanterat mycket bra. Vi har inte haft så många motgångar, vi hade lite skador i höstas men löste det också, och har gått in i föreningens första slutspel och hela tiden hållit upp hungern, säger Hallam till Kanal 5.