• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Heed: "Inget att tveka på"

26 april 2012 11:49

Spelskicklige backen Tim Heed är tillbaka i Växjö Lakers. Och 21-åringen tvekade inte när han fick chansen att komma tillbaka.


– Jag hade som mål att spela i elitserien till hösten, det är inget att hymla om. När chansen att spela i Växjö Lakers kom upp så var det inte mycket att tveka på. Jag trivdes väldigt bra här senast, säger Tim Heed.

– Jag kan inte peka på något enskilt som gjorde att jag trivdes senast, det var allting. Det kändes bra från dag ett och jag blev verkligen väl omhändertagen. Både jag och flickvännen trivdes och staden är mysig.

Vad är din bild av Växjö Lakers då?
- Det är ett jäkla driv. Man vill hela tiden framåt och utvecklas och det gör att man själv också vill framåt och bli bättre hela tiden.

Tim Heed spelade i Växjö Lakers på lån från Södertälje säsongen 2010/11. Totalt blev det 29 matcher. Men det har hänt en del sedan dess: nu spelar Växjö Lakers i elitserien och i nya Vida Arena.

– Jo, det har ju hänt en hel del, så förhoppningsvis är allt mycket bättre, säger Tim.

Du har spelat i Malmö Arena i vinter, hur är det att spela i stora arenor?
- När man är inne i spelet så tänker man inte så mycket på det, men visst blir det mer publik och bättre tryck, så är det. Jag gillar när det är mycket drag och det kommer det att vara i Växjö.

Den gångna säsongen lirade Heed i Malmö, ett lag som var favorittippat i allsvenskan men som till slut inte nådde kvalserien.

– Vi fick inte ihop det alls. Vi kom inte igång förrän i slutet av serien och i förkvalet, då spelade vi någorlunda bra, säger Tim som själv gjorde gott om poäng från sin backplats.

– Det var ett lärorikt år för mig, med mycket press från laget, publiken och media. Man får försöka lära sig av det och jag tror att jag kan dra nytta av det i framtiden och under kommande säsong med Växjö Lakers.

När någon nämner Tim Heed är det svårt att undgå talangens exceptionella spelskicklighet.

– Ärligt talat så vet jag inte var det kommer ifrån. Farsan var en defensiv spelare. Kanske från morsan. Men hon har inte idrottat. Jag har nog alltid haft det med mig, även om jag tränat på det också. Egentligen handlar det om att våga slå passningen, vågar man inte så gör man det inte. För mig handlar det om att bli bättre på att avväga spelet, att veta när jag ska slå en öppnande passning och när jag ska slå ett enkelt pass, säger Heed.

Vi minns din sexpoängsmatch mot Troja...
- Ja, det gick väl över förväntan. Poängen trillade bara in. Det var en sådan där upplevelse som man kanske bara får en gång i livet.

Du har ju lirat elitseriehockey med Södertälje innan?
- Men då spelade jag nästan bara power play, så jag upplevde inte så mycket.

Hur var det att sitta mycket och bara lira i power play?
- Jag spelade med juniorerna då också, så jag försökte hålla igång. Jag var mest glad över att jag fick chansen och försökte ta tillvara på den så gott jag kunde.

Tim Heed börjar träna med Växjö Lakers redan denna vecka.

– Vår säsong med Malmö tog slut tidigt, bara någon vecka efter Växjö Lakers. Jag har vilat och kört igång på egen hand, så jag är redo. Det är klart att man helst vill träna på is, men sommarträningen är ett måste och det är bara att gilla läget, säger Tim.

– Det är flera killar kvar i laget sedan jag var här senast, och det är kul. Jag tror vi kommer få ihop en jäkligt bra grupp.