• Huvudsponsorer

Twitter - Hett i hockeysverige

28 april 2012 12:49

Det sociala mediet Twitter har ökat inom hockeyvärlden och i Växjö Lakers är det inget undantag. Det är många spelare som twittrar och den som kanske är mest aktiv är forwarden Mikael ”Daggen” Eriksson.


Twitter är ett socialt nätverk där man kan följa varandra och skriva korta meddelanden. Twittrandet började under förra säsongen och idag har nästan alla spelare Twitter.

- Jag tror det var Nisse (Nils Andersson) som började twittra, sen gick snacket i omklädningsrummet och då var det många som skaffade det, jag var en av de första efter honom, säger Mikael Eriksson.

- Det har blivit lite av en intern grej inom laget, det är väldigt mycket skämt och skoj. Ett slags forum med mycket ironi.

Trots att spelarna ses nästan varje dag har Twitter blivit ett sätt att umgås.

- Ibland sitter vi på bussen och twittrar till varandra när man inte orkar gå fram och snacka, det är som ett heltidsjobb (haha).

När det kommer till regler om twittrandet så är det sunt förnuft som gäller.

- Vi har inte några uppsatta regler, men det handlar om sunt förnuft. Det finns inte så mycket negativt att skriva utan förnuftet får tala och sen är det mer ett forum där vi har roligt, menar Daggen.

Vem i laget har flest följare?
- Jag tror att det är Jonas Holös, men jag ligger nog tvåa efter honom.

Inom hockeyvärlden har twitter exploderat, vad tycker du om det?
- Det är ett bra forum att vara på, man får reda på saker innan de har kommit på nyheterna. Det är roligt att se vad som händer ute i hockeyvärlden.

Mikael Erikssons topp tre twittrare i Växjö Lakers (Han fick inte välja sig själv):
1. Tom Linder
2. Gustav Hjalmarsson
3. Erik Josefsson