• Huvudsponsorer

Lör 26 Nov (1 match)
Tis 29 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Lör 03 Dec (1 match)
Tor 08 Dec (1 match)
Lör 10 Dec (1 match)
Tis 20 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Fre 20 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tor 26 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Ons 01 Mar (1 match)
Fre 03 Mar (1 match)

Matchrapport: Frölunda-Växjö Lakers 0-2

13 september 2011 22:27

Växjö Lakers förlorade premiären i klubbens Elitseriedebut. Efter en något trevande inledningsperiod växte man sig allt mer in i matchen. Slutresultatet skrevs till 2-0 efter ett mål i powerplay samt ett mål i tom bur för hemmalaget Frölunda.


Under den första perioden var det i stort sett Frölunda mot Martin Gerber. Växjö Lakers hade endast sex skott jämfört med Frölundas 19 (!).
Den farligaste chansen för Lakers del under den första halvan av perioden stod Kallio och Soares för. Kallio sköt ett skott som Frölundakeepern släppte en liten retur som Soares var framme och högg på.
I slutet av perioden var Per-Johan "Pebben" Axelsson mycket nära för Frölunda, men Gerber var följsamt med och räddade pucken.

Mittperioden hann inte bli fyra minuter gammal innan Lakers drabbats av två raka utvisningar. Detta ledde till att Frölunda fick spela i fem mot tre under hela 1.20. Tack vare ett mycket bra boxplayspel fredande man kassen förtjänstfullt.
Strax efter att Lakers blivit fulltaliga hade man en bra chans genom Gustav Hjalmarsson. Dock var hela anfallet Gerbers förtjänst genom en snabb spelvändning. "Gurra" fick dock inte till sin backhand nåt vidare.
Efter drygt halva perioden fick Lakers med sig sin första utvisning i matchen. Närmast i det efterföljande överläget var Dennis Rasmussen som fick pucken precis framför mål, men han fick inte till något jättefarligt skott.
När det återstod drygt tre minuter av perioden fick Gerber kapitulera efter ett skott från Bäckman. Målet kom i powerplay för Frölunda efter att Augustin fått sätta sig på botbänken för en hakning. Olyckligt nog återstod det endast tio sekunder av utvisningen när målet kom.
I slutet av perioden fick Lakers chansen att spela i fem mot tre, men man kom aldrig till något riktigt farligt avslut.
13-10 i skott i den andra perioden

Växjö Lakers inledde den tredje perioden i numerärt överläge i 1.17. Tyvärr blir även detta numerära överläget resultatlöst, vilket även de kommande överlägena i perioden kommer bli. Närmast för Lakers del under slutperioden var bland annat Soares och Johan "Bois" Andersson.
När det återstod 1.36 av matchen valde Janne Karlsson att ta timeout och i samband med detta plocka Gerber. Trots en man mer på banan var Lakers aldrig riktigt nära att få in en kvitteringspuck. Med endast 25 sekunder kvar kunde Mikael Johansson i hemmalaget sätta 2-0 i tom bur.

Sammafattningsvis får man ändå säga att Lakers gjorde en klart godkänd insats i sin elitseriedebut. Trots det stora spelövertaget för Frölundas del under den första perioden så tilläts aldrig hemmalaget till några jättefarliga chanser. Det som blev avgörande för slutresultatet var att VLH drog på sig lite för många utvisningar som tillslut Frölunda utnyttjade. Dessutom saknades den där lilla extra kylan i avsluten.