• Huvudsponsorer

Livepremiär för nya Växjö Lakers-låten

16 september 2011 11:30

Under invigningen på lördag blir det livepremiär för den nya Växjö Lakers-låten som gjorts av Anders Fernette.


– Anders Öman visste att jag skrev mycket musik och då kom en spontan tanke från honom och han frågade om jag inte kunde skriva en Växjö Lakers-låt. Och det kunde jag ju, säger Anders.

– Det tog ett tag innan jag fick tummen ur och kom fram till en bra idé, men sedan spann det på bra tycker jag.

Är det svårt att skriva sådana här låtar?
– Framförallt så har så många människor själ och hjärta i det här laget att man så man får bli för fjantig eller kommersiell och det är en svår balansgång. Vi är nöjda med hur låten blev och det verkar som att Växjö Lakers är det är också.

Låten har haft små smygpremiärer. En del av låten ligger på Anders Fernettes hemsida, i P4 har ett coverband spelat låten och den har varit bakgrundsmusik i några reklamkampanjer.

Men på lördag blir det alltså livepremiär under invigningen.

– Det är coolt att få spela inför en fullsatt VIDA Arena. Det är speciellt att sjunga i en arena där alla står runtomkring. Jag blir alltid nervös men det är bara kliva in och ta på sig rollen som artist, säger Anders.

Du är ju göteborgare, var finns hockeyhjärtat?
– Jag är hälften Växjöbo känns det som. Jag är gift med Janne Gunnarssons dotter Anna, har gift mig i Växjö och tillbringar mycket tid här. Minst halva hjärtat klappar för Växjö Lakers i alla fall.

Smakprov på låten: Anders Fernettes blogg