• Huvudsponsorer

Lör 26 Nov (1 match)
Tis 29 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Lör 03 Dec (1 match)
Tor 08 Dec (1 match)
Lör 10 Dec (1 match)
Tis 20 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Fre 20 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tor 26 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Ons 01 Mar (1 match)
Fre 03 Mar (1 match)

Invigningsöverraskningen: Podein på plats i VIDA Arena

16 september 2011 22:46

Under lördagen är det dags för invigning av VIDA Arena och en av de celebra gästerna som kommer är ingen mindre än publikfavoriten Shjon Podein!


Den numera 43-årige amerikanen – som gjorde två allsvenska säsonger med Växjö Lakers 2003-2005 – har specialinbjudits för att delta på den historiska invigningen.

– Jag blev väldigt glad att de ville bjuda in mig och min familj och vill att vi ska vara med i den här gemenskapen, säger Shjon när han sitter i nya VIDA Arena och blickar ut över Växjö Lakers nya hemmavist.

– Det är enorm skillnad mot när jag var här. Jag och min familj har så många positiva minnen från vår tid här att det är så speciellt att komma hit igen. Jag är också glad för alla som verkligen offrat sig för den här föreningen när det har varit spel i lägre divisioner och ekonomiska kriser, och som nu får uppleva den här nya arenan… det är bara fantastiskt.

Podein – med över 800 NHL-matcher (grundserie plus slutspel) och en Stanley Cup-ring från 2001 – ler med hela ansiktet när han talar om sin tid i Växjö.

– Jag älskar personerna som tog mig till staden och alla bra lagkamrater som jag hade. Bara det lugna livet kring ishockeyn jämfört med NHL och det lugna livet i stan jämfört med Nordamerika är något som jag minns med värme. Tiden i Växjö var en av de bästa erfarenheterna i karriären.

Något speciellt du har saknat med Sverige?
– Etta är mina goda vänner här, tvåa är kebabpizzan (haha).

Kebabpizza?
– Ja, det har vi inte ens hemma. Sedan det svenska kaffet också, det är mycket, mycket bättre än det vi har hemma.

Shjon Podein lade karriären på hyllan 2006 efter att ha avslutat i den asiatiska ligan. Han saknar inte att spela ishockey.

– Nej, jag var fysiskt slut när jag avslutade min karriär. Jag var för trött för att hänga med de unga killarna. Jag är fortfarande mycket involverad i hockeyn, men för mig räcker det att vara åskådare, berättar han.

Vad gör du idag?
– Jagar mina två ungar…(haha). Jag tillbringar mycket tid hemma, men hjälper också unga hockeyspelare att utvecklas genom en agentfirma som jag jobbar för. Men familjen är det som går först.

Är du nöjd med din karriär?
– Jag känner mig lyckligt lottad att ha fått göra sakerna jag fått göra. Jag har bland annat fått spela med några av de bästa spelarna i världen, och det är inte alla förunnat.

Inför lördagens invigning vill Shjon Podein också skänka en tanke till omkomne Stefan Liv.

– Jag skulle bara vilja säga att jag är ledsen för det som hände med Stefan Liv, och jag vet hur tight den svenska hockeyrörelsen är och jag känner för alla. Tuffa tider kommer framöver, men jag hoppas att alla håller ihop, säger han.

Hur ska det bli att få vara med under invigningen?
– Det kommer att bli otroligt. Jag ser verkligen fram emot att se alla supportrarna igen. De skapar alltid en magisk stämning!