• Huvudsponsorer

Lör 26 Nov (1 match)
Tis 29 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Lör 03 Dec (1 match)
Tor 08 Dec (1 match)
Lör 10 Dec (1 match)
Tis 20 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Fre 20 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tor 26 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Ons 01 Mar (1 match)
Fre 03 Mar (1 match)

Laget har vässat offensiven

21 september 2011 14:04

Växjö Lakers har haft fyra matchfria dagar inför torsdagens bortadrabbning mot Timrå och då har man passat på att nöta anfallsspelet.


– Vi har nött lite mer på power play de här sista dagarna. Plus tränat anfallsspel där vi är lika många anfallare och försvarare på rinken. Vi märker under matcherna att ingen släpper till tre mot tvåor eller två mot ettor, utan det är i spelet med lika många på banan som man måste hitta lösningarna, och där ska vi bli bättre, säger Växjö Lakers assisterande tränare Fredrik Hellgren.

Det känns som att defensiven sitter, men att vi väntar på offensiven?
– Vi måste spetsa till oss i allt vi gör, framförallt när vi kommer innanför offensiv blå.

Växjö Lakers första elitserievecka var intensiv med tre matcher på fem dagar. Facit blev två poäng (straffvinst borta mot Luleå) och ännu har ingen trepoängare spelats in.

Men Fredrik Hellgren bekymrar sig inte över det intensiva spelschemat.

– Det är det här schemat som gäller och det är inte annorlunda för något annat lag. Det är bara inspirerande att som nykomling att få spela de här matcherna. Man behöver inte säga så mycket till grabbarna, de är taggade ändå.

Under torsdagskvällen är det dags för säsongens fjärde match och tredje på bortaplan. Växjö Lakers ställs mot Timrå som inlett säsongen med en förlust och en straffseger. Laget från Medelpad jagar alltså också sin första trepoängare.

– Timrå gnuggar på bra, det såg vi inte minst mot Skellefteå senast. Jag tror att de gått ihop hela laget, kanske hela bygden, med tanke på hur utdömda de har blivit. Det är lite ”vi mot hela världen” och det ska man inte underskatta, säger Fredrik Hellgren.

Vad är viktigast för er?
– Det är en bortamatch så det handlar om strukturen i försvaret. Sedan har vi som sagt trimmat anfallsspelet och vi måste förvalta chanserna vi skapar på ett bättre sätt.

Växjö Lakers rumsterade om lite i laget senast där Josh Soares gick in med Mike Iggulden och Anders Eriksson medan Tomi Kallio och Brad Moran fick sällskap av Liam Reddox.

– Josh vill ha mycket puck, har många bra idéer och vill bygga upp spelet och det var han inte ensam om med Kallio och Moran. Ibland är det fel att spela för många kockar i samma kedja, så han får ”kocka” i andrakedjan, säger Hellgren.

Hur laget formeras bestäms efter värmningen under torsdagen.