• Huvudsponsorer

Nära räckte inte till poäng

30 december 2011 22:04

Växjö Lakers svarade för en stark insats på bortaplan mot Brynäs – men föll återigen på hemmalagets sylvassa power play.


Senast Växjö Lakers mötte Brynäs i Läkerol Arena så vann hemmalaget med 5-2 efter att ha gjort samtliga fem mål i power play.

Scenariot upprepades i lagens andra möte i Gävle. Den här gången vann hemmalaget med 2-1 efter att ha satt båda kassarna med en man mer på banan.

– Brynäs är bra. Vi släpper in två mål i box play och det är inte så mycket att säga om, Brynäs är bra där, men vi måste göra fler mål om vi ska kunna vinna en sådan här match, sa tränaren Janne Karlsson till Canal+.

Växjö Lakers startade inte matchen bra. Brynäs vann skotten med 11-4 i första perioden och gjorde också 1-0 i power play genom Mats Lavander.

– Vi sade att vi skulle in och stressa dem högt, men det falerade direkt och sedan drog vi på oss en utvisning som de kunde utnyttja, sa Johan Markusson efter första perioden.

Växjö Lakers spelade upp sig betänkligt i andra och tredje perioden. Mitt i matchen kom också kvitteringen. Jeremias Augustin skottade in pucken från backposition och Växjösonen gjorde därmed sitt första elitseriemål – och sin första elitseriepoäng.

– Det var ett tag sedan man gjorde mål så det var skönt att den satt. Vi snackade om att bli mer aggressiva, och vi jobbar hårdare och det ger resultat, sa Augustin.

Innan den andra perioden var över gjorde Brynäs dock 2-1. Calle Järnkrok spelade in pucken framför mål där Jonathan Granström styrde in ledningspucken bakom Oscar Alsenfelt – också det i power play.

Växjö Lakers försökte och försökte i sista perioden men kom aldrig ikapp.

– Vi var lite övertända i början och spelade med huvudet under armen, men vi samlade ihop oss. Precis som senast så vann vi matchen i fem mot fem med 1-0, men återigen så förlorar vi matchen, sa Janne Karlsson till Canal+.

Brynästränaren Tommy Jonsson var givetvis nöjd:

– Vi gjorde ett antal mål i power play senast Växjö var här och det är skönt att den spelformen fungerar. Vi har några skickliga spelare som ligger bakom målen och det ger oss segern, sa han till Canal+.

Växjö Lakers går till 2012 som serienia. Nästa match spelas hemma mot Djurgården 5 januari.