• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Matchrapport: Timrå IK-Växjö Lakers

22 september 2011 21:23

Efter en intensiv inledning av matchen följde flera utvisningar för båda lagen och Växjö Lakers drar det längsta strået genom bra spel i både boxplay och powerplay. Den historiska första trepoängaren kommenterar Tomi Kallio till Canal+ på följande vis: Det här ger oss självförtroende och vi kan lita mer på vårt spel.


Period 1:

Matchen inleds med ett intensivt tempo där båda lagen skapar chanser. Bäst chans att ta ledningen har Växjö Lakers när Johan Andersson spelar fram Dennis Rasmussen till ett friläge men Stefan Ridderwall står i vägen i hemmakassen. Förstakedjan i Lakers med Tomi Kallio i spetsen skapar en hel del farliga lägen i inledningen av perioden men Timrå jobbar sig in i matchen och behåller pucken i Växjös zon under långa stunder. 15.13 in i första perioden drar Jeremias Augustin på sig två minuters utvisning för hakning men Timrå lyckas inte förvalta det numerära överläget. Efter utvisningen fortsätter Timrå att pressa på och Växjö tar ännu en utvisning då Mike Iggulden åker in i Ridderwall i Timrås mål, två minuter interference. Timrå avslutar perioden i numerärt överläge och ställningen 0-0 står sig när signalen går.

– Det är ett bra tempo och vi har goda intentioner, men vi måste hålla oss lugna i egen zon, säger lagkaptenen Johan Markusson till Canal + efter första perioden.

Skott: 8-3

Period 2:

Andra perioden fortsätter med många utvisningar för båda lagen. Timrå inleder perioden i spel fem mot fyra men Växjö Lakers spelar bra boxplay och klarar sitt tredje numerära underläge. Växjö Lakers spelar fem mot tre efter att hemmalagets Johan Andersson och Pierre Hedin sitter utvisade och då kommer ledningsmålet genom Ilkka Heikkinen på assist av Tomi Kallio. Heikkinen får fri yta in i slottet och drar iväg ett välplacerat slagskott som passerar Ridderwall. Efter ledningsmålet tar Lakers tag i taktpinnen och skapar flera målfarliga lägen. 13.00 in i andra perioden drar Josh Soares på sig en utvisning för tripping, men Timrå lyckas inte skapa mycket i powerplay. Efter det böljar spelet fram och tillbaka och båda lagen skapar chanser. Ännu en utvisning drabbar Lakers då Johan Andersson blir utvisad men Lakers håller undan och går till vila med ledning.

– Nyckeln är att inte ta fler utvisningar, säger målskytten Ilkka Heikkinen till Canal +.

Skott: 7-4

Period 3:

Tredje perioden öppnas med jämt spel och Växjö Lakers är nära att utöka sin ledning när Dennis Rasmussen gör en läcker dragning men missar vid avslutet. Av vad som inte ser ut att bli något farligt läge missbedömer Martin Gerber en puck som han ska stanna bakom mål, istället glider pucken fram till Per Hallin som kvitterar för hemmalaget. Växjö Lakers svarar snabbt i bytet efter och tar tillbaka ledningen genom ett snyggt pass av Mike Iggulden till Josh Soares som lägger in pucken i praktiskt taget öppen kasse, tiden 05.08. En kalldusch för hemmalaget och det blir helt tyst i E.ON Arena. Timrå jagar en kvittering men Växjö Lakers spelar kontrollerat och med drygt en minut kvar av tredje perioden plockar hemmalaget målvakten och Tomi Kallio kan bärga hem Lakers första tre-poängaren för säsongen då han sätter pucken i tom kasse.

Skott: 13-10