• Huvudsponsorer

”Sanslöst bra box play”

22 september 2011 22:26

Växjö Lakers besegrade Timrå med 3-1 och assisterande tränaren Fredrik Hellgren hyllar framförallt lagets box play.


– Vårt box play spelar sanslöst bra idag. Mackan (Johan Markusson) och Josefsson (Erik) är grymt bra. Vi spelar tight och bra framför mål och har hela tiden snackat om att hålla mitten, och det gör vi, säger Fredrik Hellgren efter matchen.

– Vi hade läst på hur de spelar i boxen och vi visste hur de skulle göra. Nyckeln var att sätta förstapassen för att få bort deras första press och det gjorde vi bra tack våra skickliga killar.

Matchen var mycket väl godkänd sett till resultatet, men fakta är att Timrå var det spelförande laget.

– Jag tycker att det är en hyfsat bra match. Vi är inte riktigt med efter fem, sex minuter av första, vi står lite på hälarna som vi gjort stundtals i matcherna innan. Jag vet inte varför det blir så, men jag tycker att vi tar bra snack i inför andra och kommer ut som ett annat lag, säger Hellgren.

– Vi gör en riktigt bra andraperiod och får utdelning i spel fem mot tre. Det bara ska vara mål och det får vi också. Tredjeperioden är bra trots att vi släpper in 1-1. Det var viktigt att direkt få in 2-1-målet och vi hade en hel del fler chanser.

1-1-målet hade annars kunnat ta udden av vilket lag som helst. Martin Gerber hade otur med sargstudsen vilket fick honom ur position och Per Hallin öppet mål fram till 1-1.

– Jag sade till Martin att det är lika bra att vi tar de där i början av säsongen, menar Hellgren.

Ett sådant skitmål kan vara jobbigt mentalt?
– Jo, men det hann inte sätta sig i huvudet på oss eftersom vi fick 2-1 direkt. De spelade lite huvudlöst efter 1-1 och man brukar ju säga att man är som sårbarast efter att ha gjort mål. Vi har skickliga och bra killar som sätter lägena, vilket Josh (Soares) visade vid 2-1.

3-1-segern innebär säsongens och historiens första trepoängare i Elitserien.

– Det är en milstolpe för föreningen, säger Hellgren.