• Huvudsponsorer

Kan ta fjärde raka i Gävle

28 november 2012 13:53

Växjö Lakers är i bra form och siktar mot fjärde raka segern i torsdagens bortamatch mot Brynäs.


Växjö Lakers tog tredje raka segern - efter 2-1-vinsten borta mot Skellefteå och 3-0-viktorian hemma mot Timrå - när Färjestad besegrades med 4-3 i VIDA Arena under tisdagskvällen.

Växjö Lakers hamnade i ett 0-2-underläge i den första perioden, men tack vare fyra raka mål - de två sista inprickade av Dennis Rasmussen - vände tillställningen.

– Nästan alltid när man ser en match i efterhand så inser man hur små marginaler det handlar om. Färjestad hade ett jättebra läge innan vi gjorde 3-2 då Rickard Wallin var fri i slottet men Fredrik Norrena gjorde en kanonräddning, säger Sam Hallam.

– Jag tycker att vi led av deras tidiga 1-0 i den första perioden vilket gjorde att vi tappade konceptet lite. Vi rättade till det under matchens gång och det blev bättre.

Många hyllade speciellt andraperioden igår och pratade om den bästa prestationen som setts i VIDA Arena?
- Det är roligt om folk har en positiv känsla. Jag hoppas vi kan göra fler sådana perioder. Sedan är andraperioder speciella eftersom man har långt till båsen, och det laget som får lite tryck får en stor fördel. Färjestad hade några extremt långa byten i slutet av den perioden. Vi hade också några power play-lägen, men det fick vi för att vi utmanade och åkte skridskor. Det är skönt att vi får utdelning med två mål i en sådan period.

Nu är det dags för bortamatch mot Brynäs. De regerande mästarna är sexa i tabellen och bröt en fem matcher lång förlustsvit genom att vinna med hela 5-0 mot Linköping igår.

Gävlelaget har vunnit de sex (!) senaste matcherna mot Växjö Lakers.

– Än så länge har traditionens makt varit stor i många matcher i år, men vi får försöka bryta det nu. Man får inte många chanser under en säsong att ta en fjärde raka seger och jag hoppas verkligen att vi förstår vilken hunger och ödmjukhet som krävs för att klara det, säger Hallam.

– Vi möter ett lag som haft en tuff del av sin säsong, men som fick en seger senast och som säkert är stärkta av den. Det har varit jämna matcher mot Brynäs tidigare i höst men det var också längesedan vi möttes så vi får se var vi står när vi möts. Vi hoppas att vi ska bryta förlusttraditionen mot dem.

Tre raka vinster... pratar ni något om att inte sväva iväg?
- Vi måste se det här som ett speciellt läge - det är inte ofta man får chansen att ta en fjärde raka seger. Vi predikar hela tiden att det krävs hårt jobb och ödmjukhet i det vi gör. Det är klart att vi lyfter de här sakerna, de ingredienserna får vi inte tappa bara för att det går bra. Med tanke på vårt läge i tabellen så tror jag inte att vi är i ett läge där vi ska drabbas av övermod.

Matchen startar 19.00 torsdagen 29 november. Matchen sänds i C More Live 2 med start 18.55.

Du kan också se matchen på webben:

» Se bortamatcherna på webben