• Huvudsponsorer

Fre 30 Dec (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Fre 20 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tor 26 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Ons 01 Mar (1 match)
Fre 03 Mar (1 match)
Lör 04 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Tor 09 Mar (1 match)

Från Sydafrika till VIDA Arena

15 februari 2017 10:00
Artikel

I samband med Växjö Lakers hemmamatch mot Karlskrona besökte årets utbytesstudenter från Linnéuniversitetets Coaching och Sport Management-program VIDA Arena för att uppleva hockey för första gången!


Linnéuniversitetet har sedan ett flertal år samverkan med Stellenbosch University utanför Kapstaden i Sydafrika. Det finns ett samarbete på flera plan som exempelvis handlar om student- och lärarutbyte och idrottsforskning. En del i samarbetet är ett s.k. short-courses utbyte som innebär att en studentgrupp från Sydafrika, normalt 12 studenter, kommer till Linnéuniversitetet för utbildning m.m. under tre veckor. Motsvarande åker en studentgrupp från Linnéuniversitetets Coaching och Sport Management program till Stellenbosch för tre veckors utbildning.

- Under dessa tre veckor svarar det mottagande lärosätet för all undervisning samt att man erbjuder gästande studenter att få ta del av den idrotts-, fritids- och skolkultur som råder. I detta sammanhang är det givet att man som sydafrikansk student får ta del av, och i vissa sammanhang också prova på, våra svenska vinteridrotter. En höjdare är inte minst att få besöka VIDA Arena och se Lakers spela SHL-hockey, berättar Universitetslektor Mats Glemne.

Carsten Horn och Lee-Ann Louwrens var två av de utbytesstudenterna som besökte VIDA Arena och fick uppleva ishockey live för första gången.

Vad tyckte ni om ishockey som sport?
- Vi tyckte det var cool fysisk idrott, det är inget vi är vana vid. En vacker men samtidigt hård idrott.

Var det första gången ni såg hockey?
- Ja, det var första gången vi såg hockey live, annars har vi bara sett det i filmer och lite NHL på tv.

Vad tyckte ni om VIDA Arena och inramningen?
- Det var häftigt och bra tryck, publiken var högljudda. Det var ovant att vara så nära isen eftersom vi är vana vid större arenor när man sitter längre ifrån, detta gav ett annat, häftigare intryck. Fansen var väldigt trevliga och det fanns en ”good vibe” i arenan.

Hur har det varit att komma till Sverige och Växjö?
- Kallt! Vi saknar solen. Det är såklart väldigt roligt att få komma hit men det är stor skillnad från vår kultur. Ni är till exempel väldigt organiserade och i tid, någonting vi inte är vana vid.

Kan ni tänka er att gå på hockey igen?
- Absolut! Vi vill gärna på gå hockey igen, det var en rolig upplevelse.