• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

J20: Ny seger mot Karlskrona

27 september 2017 23:00
J20

Växjö fortsätter att visa fin form. Under onsdagen tog Lakers sin tredje raka uddamålsvinst när Karlskrona bortabesegrade med 2-1 i en jämn och målsnål tillställning.


Växjö kom till Karlskrona med ett bra självförtroende efter två raka segrar.

Den första perioden var jämn och tajt, där publiken inte bjöds på några mål. Gästerna fick avsluta perioden med ett powerplay i 35 sekunder där Lakers inte lyckades göra mål. Skotten i den första perioden slutade 8-5 till hemmalaget.

Båda lagen bytte chanser med varandra i början av den andra perioden och efter 6.24 lyckades Linus Karlsson överlista Pontus Eltonius i Lakers-kassen. Ett par minuter efter 1-0-målet drog hemmalaget på sig en utvisning och ytterligare 44 sekunder senare fick en andra Karlskronaspelare sätta sig i utvisningsbåset. Det gjorde att Växjö fick chansen i 5-mot-3 och man tog den. Alexander Sunnefors kvitterade nämligen Karlskronas ledning på pass från Dominik Bokk och Filip Karlsson. Innan mellanakten var till ändå tog Lakers ledningen när Christoffer Anren skickade in 2-1. Växjös första målskytt i matchen, Alexander Sunnefors, assisterade till målet samt Filip Cederqvist.

Karlskrona jagade en kvitteringspuck i tredje perioden, men Pontus Eltonius i bortamålet räddade flera gånger om. Med knappt nio minuter kvar av den ordinarie speltiden tog Lakers timeout och ett par minuter senare drog hemmalaget på sig en utvisning som Växjö inte lyckades förvalta. Karlskrona tog timeout med drygt tre minuter kvar av matchen och plockade målvakten under slutminuten, men lyckades alltså inte få in någon kvitteringspuck och Växjö kunde därmed vinna sin tredje raka match med uddamålet.

Lakers har radat upp tre raka vinster och fortsätter sin jakt på serieledande Linköping, som inlett årets säsong med att vinna fem av fem matcher. Växjö ligger trea i tabellen, två poäng efter HV71, som spelat en match mer, och tre poäng ifrån serieledarna från Linköping. Lakers har skaffat sig en lucka på sex poäng ner till sjätteplatsen, som Frölunda för tillfället innehar.

Statistik från matchen:

Mål:

  • 1-0 (26:24) Linus Karlsson assist Pontus Karlsson, André Nordstrand
  • 1-1 (30:02) Alexander Sunnefors assist Dominik Bokk, Filip Karlsson – 5/3
  • 1-2 (37:32) Christoffer Anren assist Alexander Sunnefors, Filip Cederqvist

Skott: 21-21 (8-5, 5-11, 8-5)

På lördag spelar Växjö nästa match när Färjestad gästar. Färjestad har inlett säsongen bra och ligger på en femteplats, tre poäng efter Lakers, efter tre vinster på fyra matcher. Den enda förlusten hittills kom mot tabellettan Linköping på bortaplan i den förra omgången. Karlstadslaget förlorade den matchen med uddamålet 3-2. Annars har Färjestad kört över sina motståndare där 10-0-vinsten borta mot Örebro sticker ut mest.