• Huvudsponsorer

Växjö Lakers VD om årets koncernresultat

13 juni 2017 08:00
Nyhet

Koncernresultatet är klart och för sjätte året i rad kan Växjö Lakers uppvisa ett positivt resultat. Läs VD, Stefan Hörbergs kommentarer.


Vad kan du säga om årets resultat?
- Det känns såklart jättebra att kunna uppvisa positiva siffror ännu ett år, säger Växjö Lakers VD Stefan Hörberg som på sista raden kan visa ett resultat på 0,9 MSEK.

Växjö Lakers vinner grundserien och lyckas för fjärde året i rad ta sig till slutspel men trots färre matcher än tidigare säsong ligger omsättningen på samma nivå, hur kommer det sig?
- Anledningen till att vi lyckas hålla omsättningen på ungefär samma nivå som föregående år är tack vare spelarförsäljning, NHL-pengar och utökade ligapengar. Dessutom genererade seriesegern 1 MSEK i vinstpengar, förklarar Stefan.

Är det något särskilt positivt som du skulle vilja lyfta fram?
- Att vi har en stabil likvid situation känns som ett styrkebesked samt att vi har 11,5 MSEK i eget kapital i koncernen, där kravet från SHL idag ligger på 4 MSEK.

Avslutningsvis, hur skulle du sammanfatta året som varit?
- Det har varit en fantastisk rolig och spännande säsong! En ny milstolpe i klubbens historia var såklart seriesegern i SHL. Vi når även semifinalspel under vårt tredje CHL-år i kampen om Europa. Därtill lyckas Växjö Lakers J20 ta sig till final i deras första slutspel någonsin där de faller på målsnöret i straffläggning. Sammanfattningsvis ett bra år med fortsatta sportsliga framgångar som vi kommer bygga vidare på till nästa säsong, avslutar Stefan.

Handlingar till årsmötet 27 juni
» Dagordning
» Valberedningens förslag
» Års- och Koncernredovisning
» Verksamhetsberättelse