• Huvudsponsorer

Lör 26 Nov (1 match)
Tis 29 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Lör 03 Dec (1 match)
Tor 08 Dec (1 match)
Lör 10 Dec (1 match)
Tis 20 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Fre 20 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tor 26 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Ons 01 Mar (1 match)
Fre 03 Mar (1 match)

Fjärde raka segern hemma

6 december 2012 22:14

Växjö Lakers tog chansen att haka på i slutspelskampen genom att besegra Frölunda med 3-0 på hemmaplan.


Segern innebär att Växjö Lakers minskade gapet upp till åttondeplacerade Frölunda från sju till fyra poäng.

Segern var solid och Fredrik Norrena var omutlig i målet och höll sin femte nolla för säsongen, vilket tar honom till topp i Elitserien i den kategorin.

– Det var en jättebra kväll på jobbet, säger Tomi Kallio som givetvis var nöjd att besegra sitt gamla lag.

– Åtta år, två SM-guld och massa fina minnen suddar man inte bort och så länge jag spelar i Sverige så är det alltid speciellt att möta Frölunda. Man får lite extra laddning i sådana här matcher.

Tomi Kallio var också riktigt het i matchen.

Men finländaren var inte inblandad i 1-0-målet. Fullträffen kom redan efter 1.42 sedan Kristofer Berglund nätat i power play och det målet gav Växjö Lakers en pangstart på matchen.

– Vi har fått flera bra starter på sistone och vi har pratat väldigt mycket om det, så det var verkligen skönt, säger Kallio.

Växjö Lakers hade ytterligare två power play-lägen i första perioden men 2-0-målet dröjde till slutet av andra perioden.

Brad Moran slog en underbar crosspassning rakt framför Frölundamålet och på bortre stolpen rakade Kallio in pucken.

– Det var en väldigt bra passning. I det läget var det var lite svårt för mig att skjuta, men jag fick tillräckligt bra träff för att göra mål, menar Kallio.

– Vi fick byta en hel del i power play eftersom Robert Rosén och Noah Welch fick kliva av, och jag och Brad pratade om den här passningen 20 sekunder innan vi kom in, så det var roligt att den gav utdelning direkt.

I början av tredje perioden var Kallio sedan med i förarbetet till Dennis Rasmussens 3-0-mål.

– Vi fick bra tryck i deras zon och Dennis tog sig in på mål och var först där, och jag kunde passa honom ganska ostört. Det var också ett viktigt mål för oss, säger Kallio vars enhet med Petr Vampola och Dennis Rasmussen gjorde en ny stormatch.

– Vi spelar bra måste jag säga och vi får också mycket förtroende av ledningen. Vi jobbar hårt och det är skönt när det klickar.

Växjö Lakers har nu fyra raka segrar i VIDA Arena varav tre av dem slutat 3-0.

– Det är så det ska vara. Vi hade alldeles för mycket problem i början av säsongen då vi inte visste om vi skulle vara passiva eller aggressiva, men det är något som vi snackat om och som vi lagt fokus på, och nu har vi fått till det. Dessutom är det skönt att ge tillbaka till publiken som kommit hit hela säsongen och stöttat oss.

Smolk i glädjebägaren var dock att Noah Welch blev otäckt intacklad i sargen i början av matchen, och han spelade inte mer. Han har åkt till sjukhus och vidare rapporter om hur läget är med backen väntas inom kort.

I slutet av första perioden fick också Robert Rosén linka av efter att ha fått en smäll på foten. Han testade att åka inför andra perioden, men kunde inte spela. Rosén undersöks under tisdagen.

Växjö Lakers nästa hemmamatch spelas 26 december. Sista matchen innan juluppehållet spelas på söndag mot AIK på bortaplan.