• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Fjärde raka segern hemma

6 december 2012 22:14

Växjö Lakers tog chansen att haka på i slutspelskampen genom att besegra Frölunda med 3-0 på hemmaplan.


Segern innebär att Växjö Lakers minskade gapet upp till åttondeplacerade Frölunda från sju till fyra poäng.

Segern var solid och Fredrik Norrena var omutlig i målet och höll sin femte nolla för säsongen, vilket tar honom till topp i Elitserien i den kategorin.

– Det var en jättebra kväll på jobbet, säger Tomi Kallio som givetvis var nöjd att besegra sitt gamla lag.

– Åtta år, två SM-guld och massa fina minnen suddar man inte bort och så länge jag spelar i Sverige så är det alltid speciellt att möta Frölunda. Man får lite extra laddning i sådana här matcher.

Tomi Kallio var också riktigt het i matchen.

Men finländaren var inte inblandad i 1-0-målet. Fullträffen kom redan efter 1.42 sedan Kristofer Berglund nätat i power play och det målet gav Växjö Lakers en pangstart på matchen.

– Vi har fått flera bra starter på sistone och vi har pratat väldigt mycket om det, så det var verkligen skönt, säger Kallio.

Växjö Lakers hade ytterligare två power play-lägen i första perioden men 2-0-målet dröjde till slutet av andra perioden.

Brad Moran slog en underbar crosspassning rakt framför Frölundamålet och på bortre stolpen rakade Kallio in pucken.

– Det var en väldigt bra passning. I det läget var det var lite svårt för mig att skjuta, men jag fick tillräckligt bra träff för att göra mål, menar Kallio.

– Vi fick byta en hel del i power play eftersom Robert Rosén och Noah Welch fick kliva av, och jag och Brad pratade om den här passningen 20 sekunder innan vi kom in, så det var roligt att den gav utdelning direkt.

I början av tredje perioden var Kallio sedan med i förarbetet till Dennis Rasmussens 3-0-mål.

– Vi fick bra tryck i deras zon och Dennis tog sig in på mål och var först där, och jag kunde passa honom ganska ostört. Det var också ett viktigt mål för oss, säger Kallio vars enhet med Petr Vampola och Dennis Rasmussen gjorde en ny stormatch.

– Vi spelar bra måste jag säga och vi får också mycket förtroende av ledningen. Vi jobbar hårt och det är skönt när det klickar.

Växjö Lakers har nu fyra raka segrar i VIDA Arena varav tre av dem slutat 3-0.

– Det är så det ska vara. Vi hade alldeles för mycket problem i början av säsongen då vi inte visste om vi skulle vara passiva eller aggressiva, men det är något som vi snackat om och som vi lagt fokus på, och nu har vi fått till det. Dessutom är det skönt att ge tillbaka till publiken som kommit hit hela säsongen och stöttat oss.

Smolk i glädjebägaren var dock att Noah Welch blev otäckt intacklad i sargen i början av matchen, och han spelade inte mer. Han har åkt till sjukhus och vidare rapporter om hur läget är med backen väntas inom kort.

I slutet av första perioden fick också Robert Rosén linka av efter att ha fått en smäll på foten. Han testade att åka inför andra perioden, men kunde inte spela. Rosén undersöks under tisdagen.

Växjö Lakers nästa hemmamatch spelas 26 december. Sista matchen innan juluppehållet spelas på söndag mot AIK på bortaplan.