• Huvudsponsorer

Sebastian Dag X-dominerade

23 mars 2012 21:04

Växjö Lakers juniorforward Sebastian Nilsson kan inte bara spela ishockey - han sopade också banan med priser under företagsdagen Dag X i Tipshallen.


Under Dag X får bland annat unga företagare presentera sina affärsidéer, och Sebastian Nilssons och Anton Falks företag SWEKnob UF - som tillverkar knoppar till hockeyklubbor för att minska slitaget på handskarna - blev utsett till Kronobergs bästa UF-företag.

Duon kammade hem ytterligare sex priser - bland annat för bästa monter, bästa affärsplan och bästa produktutveckling.

– Det är helt fantastiskt. Vi siktade på att vinna något och hade höga förväntningar, men vi trodde inte att det skulle gå så här bra, säger Sebastian Nilsson.

Du gillar entreprenörskap?
- Jag tycker det är jätteroligt. Man träffar mycket intressanta människor när man är ute på sådana här tillställningar också, och får många nya tankar. Sedan är det en sak att komma på en idé, en helt annan att presentera och sälja den som vi fick prova nu. Detta var helt klart både roligt och utvecklande.

Och det har varit en fantastisk vecka för Sebastian Nilsson som gjort en stark säsong i J20 SuperElit i vinter, och som även fått göra några matcher i a-laget. I torsdags kom nämligen beskedet att han ska träna med Tre Kronor nästa vecka.

– Det är helt sinnesjukt egentligen. Det är knappt man kan förstå. Men jag försöker hålla fötterna på jorden, säger Sebastian.

-> Läs mer om Dag X