• Huvudsponsorer

Markusson skriver nytt

25 mars 2012 17:15

Nästa pusselbit i Växjö Lakers till nästa säsong är lagd - och det är inte vilken pusselbit som helst. Lagkaptenen Johan Markusson har nämligen förlängt sitt kontrakt.


Det nya avtalet är skrivet över nästa säsong.

Markusson blev mållös under säsongen som gick, men svarade för sex assist på 51 matcher.

– "Mackan" visade den gångna säsongen att han kan vara samma spelare för oss i elitserien som han var i allsvenskan. Många kvällar är det han som drar laget med sin attityd och inställning, säger sportchefen Henrik Evertsson.

– Han är vår lagkapten och det uppdraget tycker vi att han har skött på ett ypperligt sätt. Han är en viktig del i den etableringsfas som är i och kommer vara i under ett tag framöver.

Markusson blir därmed den fjärde spelaren som förlänger sitt kontrakt efter Jeremias Augustin, Björn Karlsson och Erik Josefsson, och samtliga fyra spelare har varit med ett tag och bildat stomme i Växjö Lakers.

– De är en del i det lag som många ansett vara jobbiga att möta både i allsvenskan och elitserien. Det har alltid varit ett signum för oss, att vi är jämna och inte är så mycket upp och ner, och de här spelarna är viktiga för att bibehålla den identiteten, säger Evertsson.

– Det här är spelare som alltid ger sitt yttersta.

-> Lagbygget 2012/13