• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Idag 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar

Ishockey för första gången

22 januari 2016 17:00
Jennie Skoog, Alexander Toresson
Jennie Skoog, Alexander Toresson
Jennie Skoog, Alexander Toresson
Nyhet

I samband med gårdagens hemmamatch mot Örebro var det speciella gäster på plats. Närmare 280 ensamkommande flyktingbarn bidrog till den goda stämningen i Vida Arena trots sin ringa kunskap om sporten.


De fyra ungdomarna som intervjuas har alla gemensamt att de endast varit i Sverige i två månader, och de är alla ursprungligen från Afghanistan.

– Sverige är ett bra land men vädret är riktigt kallt. Vi måste klä oss i varma kläder, säger de och pekar på sina täckjackor liggandes på sittplatserna bakom dem.

För första gången i sina liv ser de en ishockeymatch och de tycker stämningen i Vida Arena är fantastisk. De berömmer motsatt sida (Lakejerna) för sin sång och sitt hejande. Själva hejar de så högt de bara kan. När Lakers, eller som ungdomarna säger “det blåa laget”, gör sitt första mål skriker de sig hesa. Förutom målen tycker de att tacklingarna utgör det bästa av matchen - något de vill se mer av i kommande perioder.

Inför tredje och sista periodens start har de redan förutspråkat ett lika resultat, de säger att resultatet blir 2-2, och hoppas på att få se Lakers skjuta mål på straffar och därmed vinna kampen.

Själva har de aldrig åkt skridskor eller spelat ishockey, fotboll är mer av deras grej. Skulle de däremot få chansen att prova isen skulle de inte tacka nej, och skulle de få chansen att se ytterligare en match då Lakers spelar så lovar de att heja sig hesa på nytt.