• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Inför Växjö – Skellefteå

26 december 2017 12:00
Inför

Efter några dagars julledighet är det åter dags för SHL-hockey ikväll när det vankas toppmöte i VIDA Arena när Skellefteå kommer på besök.


Julhelgen börjar lida mot sitt slut och SHL-hockeyn kan dra igång igen. Ikväll är det dags för ny hemmamatch när topplaget Skellefteå kommer på besök till VIDA Arena.

Växjö gick till julvila som tabellettan med hela tio poängs marginal ner till tvåan Djurgården. I den sista matchen innan juluppehållet besegrade man Brynäs med 4-3 efter straffar efter att man vänt ett 1-3-underläge. Erik Josefsson, Brendan Shinnimin och Andrew Calof noterades för målen under den ordinarie speltiden och den sistnämnde satte även den matchvinnande straffen under straffläggningen. Segern mot Brynäs var Lakers tredje vinst på de fyra senaste matcherna.

Kvällens motståndare, Skellefteå, besegrade Malmö på bortaplan med 5-3 innan juluppehållet och segern var lagets fjärde på de fem senaste matcherna. Skellefteå ligger numera trea i tabellen med 52 inspelade poäng på 28 matcher. Med den poängnoteringen ligger man tolv poäng efter Växjö, med en match mindre spelad.

Växjö och Skellefteå har mötts två gånger tidigare under säsongen där Lakers har kammat hem samtliga sex poäng. Den första matchen ägde rum i Skellefteå Kraft Arena den 28 september där Lakers vann med uddamålet 1-0 efter att Robert Rosén gjort matchens enda mål.

Senaste matchen lagen emellan spelades i VIDA Arena i mitten av november och slutade 4-2 till Lakers. Robert Rosén, som gjorde matchens enda mål i det första mötet mot Skellefteå för säsongen, prickade in två mål medan Elias Pettersson och Daniel Rahimi gjorde övriga Växjö-mål i matchen.

Växjö har en fin svit mot Skellefteå med fem raka segrar i bagaget inför kvällens match. Tre av dessa har kommit hemma i VIDA Arena.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 18.00. Arenan öppnar redan 16.00. Välkomna då!