• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Stort hjärta bakom lördagens banderoll

21 november 2016 20:00
JONAS LJUNGDAHL / Bildbyrån
Nyhet

Efter ständiga hot och hat möttes C Mores kommentator Lena Sundqvist av raka motsatsen i samband med lördagens hemmamatch i VIDA Arena. "Lena, fortsätt kommentera på - Vi älskar dig på Västra stå".


Så löd banderollen som hölls upp på Västra stå inför den andra perioden mellan Växjö Lakers - Skellefteå AIK under lördagkvällen i VIDA Arena.

Bakom banderollen stod de båda 16-åriga eldsjälarna i Lakers Lakejers tifogrupp, Oskar Valek och Oscar Gustavsson som två dagar efter aktionen både är glada och chockade över den stora uppmärksamhet som banderollen orsakat.

- Det här är ju självklart över all förväntan! Det känns nästan obeskrivligt. Vi hade inte räknat med det här genomslaget, säger Oscar.

- Vårt mål var att Lena skulle uppmärksamma budskapet. Därefter räknade vi väl högst med en klapp på axeln, förklarar Oskar.

Men det var en minst sagt rörd Lena som fick anstränga sig för att hålla tårarna tillbaka under sändningen.

- Det här betydde otroligt mycket! Jag blev jätteglad och rörd, sa C Mores utsatta kommentator Lena Sundqvist till Sportbladet kort efter händelsen.

Banderollen skapade mycket känslor på plats i VIDA Arena men även för de som inte var på plats i lördags har händelsen knappats gått att undgå. Mediakanaler så som SVT, Aftonbladet, Expressen, Sveriges Radio, Smålandsposten med flera har uppmärksammat den fina gesten för att inte tala om den sociala medie-storm som uppstått.

- Vi är givetvis glada över att det har fått så mycket uppmärksamhet att det inte är okej att hata eller kränka någon. Vårt budskap ska markera det men samtidigt lyfta upp de som blir utsatta för samma saker som Lena har blivit utsatt för. När vi visste att Lena skulle kommentera matchen var det bara att sätta igång att måla. Det är en viktig fråga som bör belysas och vi är extremt tacksamma över all positiv respons vi fått efter i lördags, avslutar de båda vännerna Oscar och Oskar.