• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Växjö Lakers-spelare på NHL Combine

12 juni 2017 16:00
Nyhet

Mellan 31 maj - 3 juni hölls NHL Combine 2017 i Buffalo där inbjudna talanger från hela världen kom för att visa upp sig. På plats fanns de båda Växjö Lakers-spelarna Jonas Røndbjerg och Elias Pettersson.


Berätta lite vad ni har gjort på combinet?
- Vi har haft intervjuer med de NHL-klubbar som var intresserade av att prata med oss och sedan har vi haft en hel del tester. Det var verkligen några fullspäckade dagar, berättar Elias.

Vad tyckte ni om Buffalo?
- Vi hann inte riktigt uppleva staden då det var så fullspäckat schema men det lilla man hann se var väldigt fint. Det var en gammal relativt liten stad, förklarar Jonas.

Hur var det att gå på så många intervjuer?
- Det var lite nervöst i början men sedan rullade det på. Alla intervjuer var ganska likvärdiga där man fick frågor om vad man hade för intressen förutom hockey, vad man hade för styrkor och svagheter som spelare, vad ens tränare och lagkamratater skulle säga om en m.m, förklarar de båda.

Vad var jobbigast under dagarna?
- Att göra VO2- och Wingate-testerna var väldigt jobbigt även om man provat på det tidigare. På VO2-testet mäter man maxpuls samt maximal syreupptagningsförmåga. Wingate-testet genomförs på en speciell ergonometercykel där man accelererar till maximal trampfrekvens, varefter en belastning motsvarande 10% av kroppsvikten appliceras på hjulet. Under 30 sekunder ska man utveckla maximal trampfrekvens. Det är inte så farligt under själva testet, det är mest efter när mjölksyran kommer.

Vad var roligast?
- Att träffa de andra spelarna som var där. Vi var åtta svenskar och Jonas som höll ihop och umgicks mest. Det var även roligt att träffa representanterna från NHL-lagen där många var gamla hockeyprofiler.

Både Jonas och Elias förväntas bli draftade under 2017 års NHL-draft som går av stapeln den 23-24 juni i United Center, Chicago.