• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

NHL-back till Växjö Lakers

17 oktober 2011 13:10

Växjö Lakers förstärker spelartruppen. Norske landslagsbacken Jonas Holös ansluter från Colorado Avalanches organisation.


Kontraktet är skrivet för resten av säsongen plus nästa säsong.

– Han värvas för att det är en mycket bra back i en mycket bra ålder. Han har framtiden för sig, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers.

– Det är denna typ av spelare som är viktigt att få in för att vi ska kunna etablera oss och klättra i hierarkin i den här serien. Jonas kom som oprövad spelare till Färjestad, men idag är han beprövad back i nära nog världsklass skulle jag vilja säga. Han var mycket bra i VM och har visat att han kan spela i NHL när han fick chansen där. Vi vill gärna ha in killar som har spelat i topplag i Elitserien för vi vill få in vad de lärt sig och den mentalitet som de är vana vid, och det får vi i Jonas som fått sin skolning i Färjestad. Egentligen fanns det inga anledningar att INTE värva honom.

Vad är han för spelartyp?
– Han är en typisk Växjöback. En trygg och stabil kille i egen zon, men som även kan spela power play där han har ett bra skott med sin högerfattning. Han är faktiskt ganska lik Ilkka Heikkinen.

24-årige Holös spelade två säsonger i Färjestad innan han 2011 skrev på för Colorado Avalanche. Han gjorde 39 NHL-matcher ifjol, men ingick inte i klubbens planer i år, varför han valde att bryta och flytta tillbaka till Europa.

– Han väljer Växjö Lakers för att det passar honom lika bra som det passar oss. Vi står för en framåtanda och en spännande framtid, och det vill han vara med om. Om du frågar spelare vilka upplevelser de gillar bäst med sina karriärer, så kommer det ofta fram att de gillar att vara med i klubbar på frammarsch. Det händer mycket positivt i Växjö och han ser det här som en häftig chans att vara med på en rolig resa, säger Henrik Evertsson.

Jonas Holös väntas bli spelklar till lördagens hemmamatch mot sin gamla klubb Färjestad.

– Det är lite pappersarbete kvar som det alltid är, men vi hoppas att han ska kunna spela på lördag, säger Evertsson.