• Huvudsponsorer

Lör 26 Nov (1 match)
Tis 29 Nov (1 match)
Tor 01 Dec (1 match)
Lör 03 Dec (1 match)
Tor 08 Dec (1 match)
Lör 10 Dec (1 match)
Tis 20 Dec (1 match)
Mån 26 Dec (1 match)
Ons 28 Dec (1 match)
Fre 30 Dec (1 match)
Tor 05 Jan (1 match)
Lör 07 Jan (1 match)
Tor 12 Jan (1 match)
Lör 14 Jan (1 match)
Fre 20 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tor 26 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Ons 01 Mar (1 match)
Fre 03 Mar (1 match)

NHL-back till Växjö Lakers

17 oktober 2011 13:10

Växjö Lakers förstärker spelartruppen. Norske landslagsbacken Jonas Holös ansluter från Colorado Avalanches organisation.


Kontraktet är skrivet för resten av säsongen plus nästa säsong.

– Han värvas för att det är en mycket bra back i en mycket bra ålder. Han har framtiden för sig, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers.

– Det är denna typ av spelare som är viktigt att få in för att vi ska kunna etablera oss och klättra i hierarkin i den här serien. Jonas kom som oprövad spelare till Färjestad, men idag är han beprövad back i nära nog världsklass skulle jag vilja säga. Han var mycket bra i VM och har visat att han kan spela i NHL när han fick chansen där. Vi vill gärna ha in killar som har spelat i topplag i Elitserien för vi vill få in vad de lärt sig och den mentalitet som de är vana vid, och det får vi i Jonas som fått sin skolning i Färjestad. Egentligen fanns det inga anledningar att INTE värva honom.

Vad är han för spelartyp?
– Han är en typisk Växjöback. En trygg och stabil kille i egen zon, men som även kan spela power play där han har ett bra skott med sin högerfattning. Han är faktiskt ganska lik Ilkka Heikkinen.

24-årige Holös spelade två säsonger i Färjestad innan han 2011 skrev på för Colorado Avalanche. Han gjorde 39 NHL-matcher ifjol, men ingick inte i klubbens planer i år, varför han valde att bryta och flytta tillbaka till Europa.

– Han väljer Växjö Lakers för att det passar honom lika bra som det passar oss. Vi står för en framåtanda och en spännande framtid, och det vill han vara med om. Om du frågar spelare vilka upplevelser de gillar bäst med sina karriärer, så kommer det ofta fram att de gillar att vara med i klubbar på frammarsch. Det händer mycket positivt i Växjö och han ser det här som en häftig chans att vara med på en rolig resa, säger Henrik Evertsson.

Jonas Holös väntas bli spelklar till lördagens hemmamatch mot sin gamla klubb Färjestad.

– Det är lite pappersarbete kvar som det alltid är, men vi hoppas att han ska kunna spela på lördag, säger Evertsson.