• Huvudsponsorer

Växjö Lakers lånar Männikkö

1 oktober 2012 16:31

Växjö Lakers lånar in forwarden Miikka Männikkö från finska Tappara fram till landslagsuppehållet i november.


Miikka Männikkö gjorde en säsong i Växjö Lakers 2004/05 då han också blev lagets poängkung med 33 poäng (20+13) på 39 matcher.

Nu lånas han in fram till landslagsuppehållet, vilket blir till och med matchen mot AIK 3 november. Växjö Lakers har också en option om att låna Männikkö resten av säsongen.

– Vi gör detta framförallt eftersom Dennis Rasmussen blev skadad och att vi därför känner att vi blev tunna bland de produktiva spelarna. Miikka är en hårt arbetande spelare som jobbar för laget, men som också gör poäng. Det känns helt rätt att bredda lagets spets, säger sportchefen Henrik Evertsson.

33-åringen tillhör finska Tappara där han svarade för 27 poäng (11+16) på 57 matcher ifjol.

– Tappara är i en generationsväxling och har fått upp flera unga killar som gör det riktigt bra, och som tagit plats i de två bästa kedjorna, vilket gjort att Miikka blivit över, säger Henrik.

Tryggt att plocka in en kille som varit här innan?
- Även om det var ett tag sedan han var här så känner han till staden Växjö och mentaliteten i klubben, och framförallt så känner vi till mentaliteten hos honom. Lån är alltid vanskligt, därför känns det bra att plocka in en kille som Miikka som vi vet var vi har.

Miikka Männikkö ansluter till Växjö Lakers på onsdag och ska om allt går som planerat vara spelklar till torsdagens smålandsderby mot HV71.