Munroe till Växjö Lakers

Publicerad: 2013-06-17 09:35

Växjö Lakers har gjort klart med kanadensiske målvakten Scott Munroe som närmast kommer från spel i Adirondack Phantoms. 

RELATERAT
Webb-TV: Sebastian ErixonKalle Kaijomaa till BluesStrömwall: "Ville komma hem"Larsson: "Mognat mycket"Erixon: "Dags att byta miljö"Webb-TV: Johan MarkussonLarsson till Växjö LakersTV: Evertsson om anfalletTV: Evertsson om försvaretTom Linder lämnarErixon till Växjö LakersStrömwall till Växjö LakersVarakas till Växjö LakersTvå spelare lämnarJohan Markusson förlängerRakhshani till Växjö LakersWebb-TV: Henrik EvertssonRyan Lasch avslutar i AHLJonas Holös lämnarFyra spelare lämnarNu börjar lagbyggetModig avslutar i KarlskronaArmstrong: "Alla är snyggare i Sverige..."Webb-TV: Tomi KallioWebb-TV: Noah WelchWebb-TV: Uppdatering med Henrik EvertssonNy och större roll för Nicklas RahmWebb-TV: Dennis RasmussenTrio förlänger kontraktetArmstrong spelar i tröja #20Moran lämnar Växjö LakersBoka biljetter till försäsongsmatcherna!Hjalmarsson till KarlskronaColby Armstrong till Växjö LakersVampola lämnar Växjö LakersÄndring i spelschemat: hemmamatch flyttadKorrigering träningsmatcherBiljetter till träningsmatcherna släppta!Sommargodis: Hockeyabstinens!Munroe: "Härlig möjlighet"Murphy: "Fått en bra bild"Ryan Lasch till Växjö LakersMunroe spelar i tröja #29Webb-TV: Lägeskoll med Henrik EvertssonRakhshani: "Vill vara med på den här resan"Hlavac och Åslin ansluterWebb-TV: Jani LajunenWebb-TV: Ville VarakasSpelarnas tröjnummerWebb-TV: Henrik EvertssonMurphy till Växjö LakersWebb-TV: Malte StrömwallWebb-TV: Eddie LarssonWebb-TV: Henrik EvertssonLajunen till Växjö Lakers

Scott Munroe har förutom en säsong i KHL uteslutande spelat i Nordamerika och den gångna säsongen vaktade 31-åringen målet i AHL-laget Adirondack Phantoms. 

Munroe stod i 31 matcher, släppte in 2,78 mål per match samt hade en räddningsprocent på 91,3 %. 

- Det här är en målvakt med en solid grund och med bra erfarenhet, men där det finns mer att ta ut, säger sportchefen Henrik Evertsson. 

- Vi har sett väldigt mycket av Scott och gillar det vi ser. Han är en stor och rörlig målvakt och för att vara nordamerikan så har han också en hel del europeiska influenser i sin spelstil. De egenskaperna i kombination att han har gott om rutin utan att vara gammal känns väldigt bra. 

Scott Munroe har gjort totalt sex AHL-säsonger. 2010/11 gjorde han sitt hittintills enda säsong i Europa då han spelade för Neftekhimik Nizhnekamsk i ryska KHL.

- Han har varit och känt på europeisk ishockey så han har en förståelse för vad som väntar i Sverige, säger Evertsson.

- Merparten av lagen som Scott vaktat målet hos har varit sämre lag längre ner i tabellerna, vi ska vara ett lag som ger honom bättre stöd och därmed ännu bättre förutsättningar att göra ett bra jobb. 

Växjö Lakers målvaktspar kommande säsong blir alltså Mattias Modig och Scott Munroe. 

- Vi känner att vi har ett bra par med två spännande målvakter med bra potential, säger Henrik Evertsson. 

Kontraktet med Scott Munroe är skrivet på ett år.

» Lagbygget 2013/14

 
Jonas Gustavsson
Redaktör
jonas.gustavsson@vaxjolakers.se
Scott Munroe

Position: Målvakt
Ålder: 31 år
Längd: 188 cm
Vikt: 89 kg
Född: 1982-01-20
Plockar: Vänster

Tidigare klubbar: Notre Dame Hounds, University of Alabama-Huntsville, Philadelphia Phantoms, Philadelphia Flyers, Bridgeport Sound Tigers, Neftekhimik Nizhnekamsk, Wilkes-Barre Scranton Penguins, Adirondack Phantoms

Läs mer på eliteprospects.com

 

 

Copyright © 2011-2016 Växjö Lakers Hockey

Telefon: 0470-32 97 00

 

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design: GoBrave