Trio förlänger kontraktet

Publicerad: 2013-01-30 15:45

Växjö Lakers har förlängt kontrakten med Tomi Kallio, Noah Welch och Dennis Rasmussen. 

RELATERAT
Webb-TV: Sebastian ErixonKalle Kaijomaa till BluesStrömwall: "Ville komma hem"Larsson: "Mognat mycket"Erixon: "Dags att byta miljö"Webb-TV: Johan MarkussonLarsson till Växjö LakersTV: Evertsson om anfalletTV: Evertsson om försvaretTom Linder lämnarErixon till Växjö LakersStrömwall till Växjö LakersVarakas till Växjö LakersTvå spelare lämnarJohan Markusson förlängerRakhshani till Växjö LakersWebb-TV: Henrik EvertssonRyan Lasch avslutar i AHLJonas Holös lämnarFyra spelare lämnarNu börjar lagbyggetModig avslutar i KarlskronaArmstrong: "Alla är snyggare i Sverige..."Webb-TV: Tomi KallioWebb-TV: Noah WelchWebb-TV: Uppdatering med Henrik EvertssonNy och större roll för Nicklas RahmWebb-TV: Dennis RasmussenArmstrong spelar i tröja #20Moran lämnar Växjö LakersBoka biljetter till försäsongsmatcherna!Hjalmarsson till KarlskronaColby Armstrong till Växjö LakersVampola lämnar Växjö LakersÄndring i spelschemat: hemmamatch flyttadKorrigering träningsmatcherBiljetter till träningsmatcherna släppta!Sommargodis: Hockeyabstinens!Munroe: "Härlig möjlighet"Murphy: "Fått en bra bild"Ryan Lasch till Växjö LakersMunroe spelar i tröja #29Webb-TV: Lägeskoll med Henrik EvertssonMunroe till Växjö LakersRakhshani: "Vill vara med på den här resan"Hlavac och Åslin ansluterWebb-TV: Jani LajunenWebb-TV: Ville VarakasSpelarnas tröjnummerWebb-TV: Henrik EvertssonMurphy till Växjö LakersWebb-TV: Malte StrömwallWebb-TV: Eddie LarssonWebb-TV: Henrik EvertssonLajunen till Växjö Lakers

Tomi Kallio är inne på sin andra säsong i Växjö Lakers och toppar den interna poängligan med 25 poäng på 44 matcher. Under säsongen har 36-åringen hunnit med att spela sin 500:e elitseriematch och notera sin 400:e elitseriepoäng.

Det nya kontraktet med Tomi Kallio är skrivet på ett år. 

- Vi är mycket nöjda med det jobb som Tomi har gjort. Han kom som en etablerad elitseriespelare till ett oetablerad elitserielag och vi har lärt oss mycket av honom när det gäller hur man är en professionell ishockeyspelare på den här nivån. Vi märker att våra yngre killar lär sig mycket av Tomi, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers. 

- Sedan så ska man komma ihåg att Tomi leder vår poängliga och är en riktigt bra spelare också. Han är en pålitlig poängplockare. En klasspelare. 

Noah Welch gör sin första säsong i Växjö Lakers efter att ha värvats från HV71 förra våren. Amerikanen har missat ett antal matcher på grund av skada, men är nu tillbaka igen. Den 30-årige backen har svarat för tolv poäng på 33 matcher under säsongen.

Det nya kontraktet med Noah Welch är skrivet på två år. 

- Noah är en kille som vi värdesätter högt för det han gör på isen. Han levererar ett tryggt och stabilt backspel och har även visat att han kan bidra i power play. Han är en försvarsgeneral som under säsongen hittat balansen mellan fysiskt spel och bra defensivt spel, säger Evertsson. 

- Sedan bidrar Noah med ett fantastiskt ledarskap i omklädningsrummet. När Noah säger något lyssnar alla för alla vet att han säger bra saker. 

Dennis Rasmussen är inne på sin andra säsong i Växjö Lakers. 22-åringen, som kom från Västerås, svarade för 17 poäng på 55 matcher ifjol, men har i år redan mäktat med 22 poäng på 31 matcher och ligger tvåa i den interna poängligan. Rasmussen har också hunnit med att debutera i Tre Kronor under sin tid i Växjö Lakers. 

Det nya kontraktet med Dennis Rasmussen är skrivet på två år.

- Egentligen är kommentarerna överflödiga. Dennis är en kille som vi tog hit för vi tyckte att han var en stor talang och vi sade att vi skulle satsa på honom. Vi har hållit vad vi lovat och Dennis har hållit vad han har lovat. När vi nu skriver kontrakt så gör vi det med en tongivande spelare och en av de största centertalangerna i svensk ishockey, säger Evertsson. 

- Att ha Dennis och Robert Rosén, två unga svenska killar, som våra toppcentrar är starkt. 

 
Jonas Gustavsson
Redaktör
jonas.gustavsson@vaxjolakers.se
TOMI KALLIO
Tomi Kallio
 • Född

  1977-01-27

 • Längd

  184 cm

 • Vikt

  86 kg

 • Profil »

klubblogo
NOAH WELCH
Noah Welch
 • Född

  1982-08-26

 • Längd

  193 cm

 • Vikt

  100 kg

 • Profil »

klubblogo
DENNIS RASMUSSEN
Dennis Rasmussen
 • Född

  1990-07-03

 • Längd

  192 cm

 • Vikt

  92 kg

 • Profil »

klubblogo
 

 

Copyright © 2011-2016 Växjö Lakers Hockey

Telefon: 0470-32 97 00

 

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design: GoBrave