Mattias Modig har skrivit på!

Publicerad: 2012-06-14 12:46

Växjö Lakers trupp är komplett. Sist in blir målvakten Mattias Modig, närmast från Pittsburgh Penguins organisation.

Mattias Modig är från Luleå och har också spelat både junior- och elitseriehockey i Luleå innan han för två säsonger sedan skrev NHL-kontrakt med Pittsburgh Penguins. På meritlistan finns också ett antal landskamper. 

25-åringen har skrivit tvåårskontrakt med Växjö Lakers. 

- Detta är en kille som de flesta känner till. Han är en ung och lovande målvakt som har gått igenom en tuff skadeperiod, men som efter en lång rehabiliteringsperiod är frisk igen, säger sportchefen Henrik Evertsson. 

- Mattias är en lugn målvakt som läser spelet bra. Han är mentalt stark och har med sin norrländska tjurighet en härlig vinnarskalle. Han kom in tidigt i Luleå och och har spelat många elitseriematcher. Det här är en kille som det finns väldigt mycket i, och det känns riktigt skoj att vi kunnat knyta honom till oss. 

Sejouren i Nordamerika har dockå varit skadedrabbad och den gångna säsongen blev det inget spel alls. 

- Han har haft en tuff period med två på varandra jobbiga knäskador med lång rehabilitering som följd. Det är liknande problem som Viktor Fasth haft, och eftersom det är så känner vi en trygghet för vi vet att man kan komma tillbaka med rätt motivation - det gjorde Viktor, och det kan Mattias också göra, säger Evertsson. 

- Han behöver lite tid att komma in i flytet igen, men den tiden är vi beredda att ge honom. För oss handlar det om att få ihop lagbygget och hela målvaktsbilden, och eftersom vi har Fredrik Norrena som kan spela många matcher om det krävs, så känner vi att vi kan ge Mattias den tid han behöver. Mattias är en riktigt bra och utvecklingsbar målvakt. 

I och med att Mattias Modig kritat på är Växjö Lakers trupp klar.

- Ja, tanken är att den är klar om inget oförutsätt inträffar. Just nu letar vi inte efter fler spelare, säger Henrik Evertsson.

-> Lagbygget 2012/13

 
Jonas Gustavsson
Redaktör
jonas.gustavsson@vaxjolakers.se
Mattias Modig

Position: Målvakt
Ålder: 25 år
Född: 1987-04-01
Skjuter: Vänster

Tidigare klubbar: Luleå, Wheeling Nailers, Wilkes-Barre Scranton Penguins

Läs mer på eliteprospects.com

 

 

Copyright © 2011-2016 Växjö Lakers Hockey

Telefon: 0470-32 97 00

 

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design: GoBrave