• Huvudsponsorer

PP sänkte Växjö Lakers

1 november 2011 21:19

Brynäs power play var omutligt på hemmaplan och fem fullträffar i den spelformen innebar att Växjö Lakers förlorade med 5-2.


Brynäs är Elitseriens bästa lag i power play och det visade man med eftertryck mot Växjö Lakers.

Gävlelaget sköt hela fem mål med en man mer på banan och det avgjorde matchen. Brynäs vann med 5-2.

– Det är inte bra att ge seriens bästa power play flera chanser, då blir det så här, säger Liam Reddox till Canal+ och var besviken över alla utvisningarna som Växjö Lakers drog på sig.

– Vi tar fel beslut, men Brynäs kom ut med massor av fart och vi tvingades ta utvisningar för att stoppa dem, menar kanadensaren.

Det var ändå Växjö Lakers som inledde målskyttet. Steve Saviano lämnade snyggt pucken till Reddox som fick kliva in i slottet och prickskjuta in 1-0 redan efter 03.34.

– Vi fick en tidig ledning, men sedan kom de in och tog över, säger Reddox.

Ja, så var det. Brynäs fick sju power play och gjorde fem mål.

– Vi drar på oss för många utvisningar, men Brynäs gör det bra i power play också. Vi hade inte den rätta energin, säger Janne Karlsson till Canal+ och analyserar lagets box play-spel:

– Vi brukar vara bra i box play, men när energin saknas så blir det jobbigt. Vi måste vara strukturerade men ändå aggressiva, men nu fick Brynäs för mycket utrymme.

I sista perioden fick Växjö Lakers in en reducering efter ett mäktigt skott av Jonas Holös. Det vaskades också fram fler chanser: bra skottlägen för Björn Karlsson och Liam Reddox plus ett friläge för Steve Saviano, men det ville inte bli mål.

Växjö Lakers har därmed förlorat två matcher i rad för första gången den här säsongen men är alltjämt kvar på sjundeplatsen i tabellen.

– Vi får vara glada över att vi vinner matchen i fem mot fem med 1-0. Nu längtar vi redan efter derbyt mot HV 71, säger Janne Karlsson.