Historiskt bra säsong för Växjö Lakers U16-lag
Publicerad: 2024-04-17
Nyhet
Det blev en lång och lyckad säsong för Växjö Lakers U16-lag som tog klubbens första U16-guld efter att ha besegrat Djurgårdens IF med 6-2 under helgens finalspel i Örnsköldsvik.

I helgen som var spelade Växjö Lakers U16-lag slutspel i Örnsköldsvik. Helgen inleddes med semifinalspel mot Örebro HK. Växjö Lakers vann semifinalen med 5-4 och tog sig därmed vidare till final. I finalen väntade Djurgårdens IF som i sin tur hade besegrat Skellefteå AIK i sin semifinal. I finalen vann Växjö Lakers med 6-2 och säkrade därmed klubbens första U16-guld.

- Det är en helt magisk känsla som fortfarande håller på att landa. Att få se dessa grabbar gå ut och spela finalen med ett sådant lugn och självförtroende är helt otroligt. Vi i ledarstaben är grymt stolta över grabbarna, säger Wilhelm Sjöberg, ungdomsansvarig och huvudtränare för U16.

Vägen till slutspelet i Hägglunds Arena i Örnsköldsvik var lång. Laget inledde med en andraplats i grundserien och kvalificerade sig till spel i topp 5 regional syd. I den serien slutade laget trea vilket ledde till playoffkval till slutspelet. Där besegrade Växjö Lakers Hanhals IF med 2-0 i matcher och säkrade därmed en plats i åttondelensfinalen. I åttondelsfinalen blev det seger i grupp D och därmed kvalificerade till kvartsfinalspel i Mälarhöjden. En välspelad helg i Mälarhöjden gav en biljett till slutspelet i Hägglunds Arena, Örnsköldsvik.

- Från det att vi startade säsongen i maj för snart ett år sedan så satte vi upp tydliga mål att sträva efter varje dag. Grabbarna har tillsammans påmint varandra vilken väg vi vill välja. Trots många skador under säsongen så har alltid en stark självkänsla funnits i gruppen. Det har varit många matcher när vi ”jagat” i underläge och kommit tillbaka. När väl slutspelet startade och skadelistan började ljusna kom gruppen samman ännu starkare. Något som jag är grymt stolt över, trots deras unga ålder, säger Wilhelm och fortsätter.

- Att till slut få lyfta bucklan och bli utsedda till svenska mästare är något helt fantastiskt och något som Växjö Lakers U16 RS 23/24 alltid kommer kunna bära med sig.

Nu har det gått några dagar sedan ni fick lyfta bucklan. Om du blickar tillbaka på säsongen, vad tar ni med er?

- Väldigt många olika delar såklart. Framför allt att få arbeta tillsammans med denna grupp som dag in och dag ut har visat ett enormt engagemang till att hela tiden bli bättre. Det självklara som jag tar med mig som ledare är såklart att vi vann sista matchen för säsongen!

Kommunikatör Hanna Södergren