Semifinal 1: Växjö - Rögle
Publicerad: 2024-04-05
Inför
Efter 4-0 i matcher mot Luleå har Växjö haft åtta spellediga dagar inför kvällens första semifinalmatch hemma mot succélaget från Skåne, Rögle.

Växjö, som slutade tvåa i grundserien, ställdes mot svårspelade Luleå i kvartsfinalen av årets SM-slutspel. Trots att Lakers vann matchserien med utklassningssiffrorna 4-0, var det fyra tajta bataljer. Faktum är att tre av de fyra tillställningarna slutade med uddamålsvinst, varav en först efter förlängning. Måldifferensen var två i den enda matchen som inte slutade med uddamålet. Då skall det tilläggas att Växjös 5-3-mål tillkom i tom målbur.

Efter Växjös fina kvartsfinalserie ställs man nu mot succélaget, Rögle, i semifinal. Skånelaget har sannerligen svarat för en imponerande resa. Länge låg man utanför en slutspelsplats, men spelade upp sig under slutet av grundserien och hamnade på en niondeplats, endast tre poäng ifrån att missa slutspelsfesten. Med den tabellplaceringen avancerade Ängelholmslaget till åttondelsfinal, där man ställdes mot Timrå. Rögle gjorde processen kort då man slog tabellåttan med 2-0 i matcher och gick således till kvartsfinal.

Väl i kvartsfinalserien väntade tuffast tänkbara motstånd. Nämligen serievinnaren, Färjestad. Rögle visade dock ingen respekt utan svarade för en sällan skådad imponerande insats då man vann matchserien med 4-0! Under de inledande två bortamatcherna segrade tabellnian med 6-2 och 3-0. Därefter slutade de båda fajterna i Catena Arena oavgjort efter ordinarie speltid, där sedan hemmalaget avgjorde under förlängningen till en vilt jublande hemmapublik.

Växjö och Rögle möttes fyra gånger under grundserien, där matcherna slutade på följande vis:

23-09-23 | Rögle – Växjö 3-1
19-12-23 | Växjö – Rögle 3-4 SO
26-12-23 | Växjö – Rögle 2-1
01-02-24 | Rögle – Växjö 1-2

De båda lagen vann två inbördes möten vardera under säsongens grundserie. Rögle inledde med två raka vinster medan Växjö vann de två sista kamperna. Vidare är det anmärkningsvärt att tre av tillställningarna slutade med uddamålet.

Nu laddar vi batterierna för semifinal 1 i ett kokande VIDA Arena under fredagskvällen. Matchserien har sannerligen alla ingredienser för att bli en sevärd historia. Såväl Växjö som Rögle har fortfarande inte förlorat en enda slutspelsmatch under våren. I kväll fortsätter ett av lagen sin fantastiska segersvit medan det andra inkasserar slutspelets första nederlag.

Tillsammans gör vi allt för att grabbarna i Lakerströjan segrar i afton!

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19:00. Arenan öppnar redan 17:00. Välkomna då!

Visste du att…

… Växjö vunnit fem raka matcher (alla sammanhang inräknat).

… Rögle vunnit nio raka matcher (alla sammanhang inräknat).

… Växjö vunnit tio av sina elva senaste tävlingshemmamatcher mot Rögle.

… Kalle Kossila leder Växjös interna slutspelspoängliga med sina fem poäng (1+4).

… Rögle har fyra av fem spelare i toppen av slutspelets poängliga, där Dennis Everberg är ensam i toppen om att ha gjort åtta poäng (3+5).

Skribent Timmy Renud