Semifinal 4: Rögle - Växjö
Publicerad: 2024-04-11
Semifinalserien mellan Rögle – Växjö fortsätter under torsdagskvällen, där Lakers måste vinna för att skaka fram en semifinal 5 på hemmaplan och på så vis förlänga säsongen.

Semifinalserien mellan Rögle – Växjö fortsätter att vara oerhört jämn. I semifinal 3, som spelades i Catena Arena, kopplade hemmalaget tidigt greppet om matchen då Rodrigo Abols satte 1-0 redan efter drygt tre minuters spel. Ängelholmslaget utökade sedan sin ledning i mitten av den andra perioden innan Växjö kom med i målprotokollet en dryg minut efter 2-0. 1-2-målet prickades in av 19-årige, Filip Eriksson. Målet var för övrigt hans första seniormål i Lakers-tröjan.

I den tredje perioden jagade gästerna en kvitteringspuck och till slut löste man också det. Med endast 4:05 kvar av den ordinarie speltiden höll sig återigen talangen, Eriksson, framme för att överlista en storspelande, Christoffer Rifalk. Målet blev periodens sista, vilket betydde att semifinal 3, precis som semifinal 1, fick avgöras efter förlängning. Den första övertidsperioden slutade mållöst. I början av den andra ådrog Växjö sig en tvåminutersutvisning, som hemmalaget förvaltade på bästa tänkbara vis och stod till slut som slutsegrare inför en lyrisk hemmapublik.

Inför kvällens semifinal 4 är förutsättningarna väldigt enkla. Rögle leder serien med 3-0 i matcher och det är först till fyra segrar som gäller. Således behöver Växjö vinna aftonens tillställning annars är säsongen över. Skulle Lakers lyckas med den bedriften väntar semifinal 5 på hemmaplan.

Växjö står inför en oerhört tuff uppgift då fjolårets SM-guldvinnare behöver vinna fyra raka matcher mot succélaget, Rögle, för att avancera till ytterligare en final. Tillsammans gör vi allt för att ge laget den energi dom behöver för att till att börja med vinna semifinal 4. Heja fram grabbarna på plats i Skåne eller framför TV:n. Nu är det dags för att påbörja en mirakelvändning!

Kvällens match spelas i Catena Arena med nedsläpp 19:30.