Växjö Lakers spelar Red Bulls Salute
Publicerad: 2024-04-24
Nyhet
Den 16 och 17 augusti spelas turneringen Red Bulls Salute där Växjö Lakers i år kommer vara ett av fyra deltagande lag tillsammans med Red Bull Salzburg, Red Bull München och ZSC Lions. Försäsongsturneringen spelas i Zell am See i österrikiska Pinzgau.

Sedan den nya upplagan av Red Bulls Salute startade 2017 har den traditionella försäsongsturneringen bestått av fyra starka internationella lag. Förutom de vanliga värdarna - de fyrfaldiga tyska mästarna EHC Red Bull München och niofaldiga mästarna i win2day ICE Hockey League, EC Red Bull Salzburg - kommer också niofaldiga schweiziska mästarna ZSC Lions från Zürich att delta igen. För första gången kommer Växjö Lakers att delta i turneringen. 

Matcherna kommer att spelas i KE KELIT Arena i Zell am See som är hemmaarena för EK Die Zeller Eisbären, som spelar i Alps Hockey League, den näst högsta österrikiska-internationella divisionen. Arenan har en kapacitet på 2 600 åskådare.

SPELSCHEMA

Fredag 16 augusti
Semifinal 1 klockan 16:00
EHC Red Bull München - Växjö Lakers

Semifinal 2 klockan 19:30
EC Red Bull Salzburg - ZSC Lions

Lördag 17 augusti
Placeringsmatch klockan 15:00
Förlorare Semifinal 1 - Förlorare Semifinal 2

Final klockan 19:00
Vinnare Semifinal 1 - Vinnare Semifinal 2

BILJETTER

Biljetterna till turneringen är släppta och kostar mellan 10 till 80 euro.
Köp biljett

DELTAGANDE LAG

ZSC Lions är niofaldiga schweiziska mästare och kämpar just nu för att lägga till ytterligare en titel till sin samling i NL-finalen mot Lausanne. Zürichs skridskoklubb har funnits sedan 1930 och kan se tillbaka på en lång tradition. Detta inkluderar historiska internationella framgångar som att vinna 2009 Champions Hockey League (organiserad av IIHF vid den tiden), 2009 Victoria Cup och 2006 Red Bulls Salute i Salzburg. Det här blir schweizarnas femte deltagande i turneringen.

Red Bull München är för närvarande en av de mest framgångsrika tyska ishockeyklubbarna och har vunnit tyska mästerskapet fyra gånger. Från 2016 till 2018 gjorde München-laget det till en tre-torv i PENNY DEL, följt av en fjärde mästerskapstitel 2023. Den senaste säsongen 2023/24 nådde klubben semifinal. En av klubbens största internationella framgångar var att nå finalen i CHL 2018/19. Red Bull München har också deltagit i Red Bulls Salute sedan 2017 och har redan vunnit turneringen två gånger.

EC Red Bull Salzburg är det mest framgångsrika laget i win2day ICE Hockey League och korades till ligamästare för nionde gången förra säsongen. Salzburg-teamet skrev historia; för första gången lyckades en klubb vinna titeln i den gränsöverskridande ligan tre gånger i rad - tretorven. Red Bulls Salute är oupplösligt kopplad till Salzburgers, som har vunnit turneringen två gånger hittills.

Kommersiell Chef Carolina Toresson