Rögle vinner match 1 på övertid
Publicerad: 2024-04-05
På fredagen avgjordes den första semifinalen i bäst av sju mellan Lakers och Rögle. En tight och tuff match gick till övertid efter 1-1 efter 60 minuter. Där blev det gästerna som avgjorde efter tennisspel mellan Simon Ryfors och Adam Tambellini.

Fredag kväll, en ny jobbarvecka är till enda, och det väntade ny slutspelsmatch i Vida Arena när Semifinal 1 skulle avgöras mellan Växjö Lakers och gästande Rögle BK. En ny tuff batalj över sju matcher. Den första perioden är väl kanske inte jättemycket att skriva hem om. Det märktes att det var lite ovant och ringrostigt där ute. Framför allt Växjö Lakers bjöd på en hel del chanser till gästerna i form av slarvig hantering av pucken i egen zon. Vilket skapade några frilägen mitt framför Larmi, som dock inte ville släppa nån av dom förbi sig.

Lakers hade en hel del chanser också, kanske inte lika fria lägen som Rögle, men sett till helheten en väldigt jämn första period som dock blir mållös. Gästande Rögle BK vinner skotten med 10-12.

Den andra perioden blev lite mer välspelad och kontrollerad från båda lagen. Inledningen av perioden är det Rögle som har mer puck och har mer kontrollerade anfall. Man kommer till synes ganska enkelt in i Växjös zon. Något som Lakers såg ut att skruva lite på allt efter som perioden gick. Och den andra halvan så har man ett bättre "gap" till motståndaren vilket gör det lite svårare för Rögle att komma ner djupt i banan med kontroll.

Rögle får dock ett bra läge när Lakers strular till det i bytena efter 7.19 och gästerna får en första chans i powerplay. Men Lakers spelar bra i sitt boxplay vilket givetvis ger lite extra energi. I den 14:e minuten så får Lakers fast pucken i offensiv zon och får bra fart på pucktempot. Zach Giuttary får en chans till direktskott och vilken träff han får när pucken når hela vägen in bakom Rifalk till 1-0 efter 13.54. Efter det har hemmalaget bra kontroll, och man får även en möjlighet i fem mot fyra utan att kunna utöka. Lakers vinner skotten i den andra perioden med 9-5.

Den tredje perioden blir till ett ställningskrig efter att Rögle kvitterat tillställningen efter 4.21 genom Rodrigo Abols styrning förbi Larmi. Perioden vandrar fram och tillbaka. Ett tag är det gästerna som har momentum och sen är det hemmalaget. I slutet av perioden får gästerna ett gyllne läge när domarna väljer att ta en utvisning på Eric Martinsson för högklubba när han i själva verket kanske skulle haft den med sig eftersom hans klubba blev fasthållen, och då blev kontentan att klubban gick upp i ansiktet på den som höll fast den.

Men Lakers spelar fortsatt bra i sitt boxplay så långt, så man lyckas hålla rent. Så den situationen blev inte matchavgörande, vilket var skönt. En jämn match slutar helt jämt även efter 60 minuter. 1-1 på tavlan och Lakers vinner skotten med 11-5 och totalt 30-22 efter tre perioder, när det så var dags för overtime och en fjärde period.

Och den fjärde perioden blev 7.30 gammal när Rögle avgör matchen. Simon Ryfors spelar tennis över Lakers målbur till Adam Tambellini som i sin tur slår in den på tennis. Vilket betyder 0-1 i matchserien. En match där Växjö Lakers inte alls har marginalerna på sin sida. Ny match på söndag med nedsläpp i Vida Arena kl 15.00.