Semifinal 2: Växjö - Rögle
Publicerad: 2024-04-07
Under fredagskvällen föll Växjö tungt i den första semifinalen hemma mot Rögle, men redan under söndagseftermiddagen kan Lakers ta revansch då man återigen gör upp i Småland.

Den första semifinalmatchen mellan Växjö – Rögle blev som väntat jämn. Trots att Lakers vann skotten med 12-10 i den första perioden blev de första 20 minuterna mållösa. I stället fick vi vänta till den andra halvan av mellanakten innan matchens första mål inträffade. Fullträffen prickades in av Zach Giuttari framspelad av Hugo Gustafsson och Keegan Lowe. Målet var för övrigt amerikanens första under slutspelet.

Nästa fullträff tillkom först i början av den tredje perioden då gästernas, Rodrigo Abols, kvitterade med sitt fjärde mål och sjunde poäng under årets SM-slutspel. Därefter skapades det målchanser åt båda hållen, men såväl Emil Larmi som Christoffer Rifalk spikade igen respektive målbur och tog fajten till förlängning. Övertidsperioden blev bara sju minuter och 30 sekunder lång då Adam Tambellini avgjorde för Skånelaget och Rögle kopplade därmed omgående greppet om semifinalserien.

Under söndagseftermiddagen väntar semifinal 2 och återigen är det Växjö som står som hemmavärd. Lakers behöver vinna dagens tillställning, för att inte hamna i ett liknande läge som Färjestad gjorde mot Rögle i kvartsfinalen. Vill säga 0-2 i matcher inför dubbla bataljer på resande skridsko i ett kokande Catena Arena.

Växjö är ett erkänt starkt hemmalag och förlorar mycket sällan två kamper i rad i VIDA Arena. Faktum är att Lakers inte åkt på två raka hemmaförluster (tävlingsmatcher) mot Rögle sedan hösten 2012 då gästerna lyckades vinna två fajter med 3-1 inom loppet av knappt två månader.

Nu kraftsamlas vi för att lyfta taket i VIDA Arena och sjunga fram laget till en otroligt viktig seger. Det kommer inte bli en enkel uppgift, utan vi alla behövs för att försvara vårt SM-guld!

Dagens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 15:00. Arenan öppnar 13:00. Välkomna då!

Visste du att…

… Växjö har vunnit fem av sina sex senaste tävlingsmatcher på hemmaplan.

… Rögle har vunnit tio (!) raka tävlingsmatcher.

… senast Växjö förlorade en match i VIDA Arena efter ordinarie speltid var den 30 januari då Luleå segrade med 2-0.

… Rögle har vunnit samtliga fem bortamatcher under årets SM-slutspel. Under sviten har Skånelaget endast släppt in fem mål och gjort 17 framåt.

… Hugo Gustafsson är den enda Växjö-spelaren som gjort poäng i två raka matcher.